Крепости Любопитно По света 

Замъкът Ла Мота в Медина, Испания

Замъкът Ла Мота е един от най-важните от всички Испания. Разположен на селото Кампо Медина, провинция Валядолид, дължи името си на стратегическото си местоположение, височина от земята, наречена “велосипед”. Преди това е бил част от стените, че вървеше през града, които са запазени няколко сграда restos.O дължи сегашното си аспект на един непрекъснат процес на възстановяване, започнала през 1904 г., когато крепостта е обявена за културен интерес.

Тя е построена от влиятелния семейство Фонсека в 1440, по времето на крал Хуан мандат Castilla II върху останките от крепост mussulmana век. XII. Синът му, крал Хенри IV построена Кулата на Homage и по време на управлението на католическите крале е построена артилерия бариера, която е щитът на монарсите.

Смятан за един от най-големите в цялата страна, това е стратегически военен център, който е един от първите крепости на Европа адаптира към използването на артилерия. В допълнение към своята отбранителна функция, тя е и файл с корона и Реал затвор, приветствайки видни личности като Чезаре Борджия, например. В продължение на много години, в дома на характера на Хуана “La Loca”, чиято история е казал кратко в поста за Tordesillas.

В замъка има план трапецовидна, с два ясно определени причини. Барбикан е отвън, тя е ниска и Mudejar стил. Той разполага с кубчета от двете страни и ров, който огражда ставата. Шлюзът е защитена от две солидни кули.

Вторият камерата е много по-твърд, състоящ се от стени от голяма височина и високи кули, със своята монументалност кула Homage, което с 40 метра висок и 13 широк се смята за най-големите в района на Кастилия. Интериорът е доминиран от Patio де Армас, достъп до помещенията форт.

Невярно Медина е град от съществено историческо значение. В Plaza Mayor, голям централен пространство, представителните сгради на традиционните сили са разположени. От религиозна ниво, Collegiate църквата Сан Antolín е построен през век. XVI от Juan Gil де Hontañón. Вече гражданската власт представлявана от Consistorial къща, разположена в непосредствена близост до църквата и е бил повдигнат в век. XVII гранит.

Следваща виждаме т.нар Casa дос Аркос, граничещ с Кралския дворец, седалището на монархическата власт. Също така се нарича Palace пожелае, той е живял последните си години на кралица Изабел “Ла Католика”, където диктува последната му воля и умира през 1504.

 

Последни статии

Leave a Comment