Интересно Любопитно Полезно 

Идеи за по-забавно семейно лято

Лятото носи топло време, синьо небе и много слънце. И с деца, които вече не ходят на училище, летните месеци предлагат безкрайни възможности за семействата да спортуват заедно. Хората са по-активни през лятото, защото вършат неща като работа в двора, мият си колата и играят навън с децата си. Човек е по-вероятно да забрави за спорта време на ваканция, когато е по-вероятно да лежи до басейна, отколкото да плува в басейна.

Затова не пропилявайте нито минута повече. Накарайте децата да станат от дивана и се раздвижете с нашите идеи за по-забавно семейно лято.

Независимо дали в двора си разполагате с огромен батут или пък с по-евтин модел, подскачането е чудесно упражнение. За да избегнете скуката от повтарящите се движения нагоре-надолу, играйте игри на батута. Играйте различни игри или предизвикайте децата си, за да видят кой може да направи най-много скокове. 

Купете си обръчи. Те също помагат за намаляване на талията, като изгарят до седем калории в минута, когато с тях се тренира ежедневно. И те са любимо забавление за децата, особено когато редувате въртенето с други упражнения, например скачане на въже, ритане на топка и т.н.

През топлите летни дни балоните с вода, водните пистолети, пръскачките и дори обикновеният градински маркуч предоставят много възможности за забавление. Измислете игра, в която участниците се опитват да не се намокрят. Развихрете въображението си.

Машините за балончета са особено забавни за по-малките деца. Просто включете мехурчетата и тичайте из двора, опитвайки се да ги „хванете“ или да ги пуснете. Бонус – ще можете да ги научите на техники за внимателно дишане, като им покажете как да използват дъха си, за да издухват големи балони.

Насочете се към високите технологии. В днешния дигитален свят има безброй приложения, които помагат на семействата да се движат заедно. Независимо дали се предизвиквате един друг, като използвате приложение в стила на социална мрежа или изберете нещо друго, крайният резултат е един и същ – вие се движите. Може дори да проверите сайтовете за видео споделяне за пет и 10-минутни тренировки, които са подходящи за деца. 

Без значение кои летни дейности изберете, важно е да сте наясно с потенциалните рискове. Тренировките в жегата или с неподходящо спортно облекло, могат да бъдат проблем. Това е така, защото повишават риска от топлинно изтощение и топлинен удар. Дори самото прекарване на време на слънце идва с предупреждения, включително слънчево изгаряне и повишен риск от рак на кожата. Така че бъдете умни и внимавайте. 

Последни статии