Любопитно 

Как да изберем оптика, адаптирана за нощно виждане?

Ако имате необходимост да се оборудвате с максимално добри уреди за наблюдение и измерване на дълги разстояния, вероятно имате известни предпочитания, относно качеството и възможностите на подобна техника. В търсене на функционални и компактни решения, можете да разгледате редица възможности на утвърдени международни производители. Можете да намерите както оптики и бързомерци, така и различни видове бинокли и монокуляри и то с редица подобрения. Как да изберем оптика, адаптирана за нощно виждане? Според това какви са целите ви, можете да изберете и големина и възможности. Ако за един са нужни универсални характеристики с максимален брой възможности за настройки, за друг би било необходимо условие да може да се използва в абсолютна тъмнина и да бъде компактна. Така, например, вариант с максимална гъвкавост, който може да се използва и като монокуляр за наблюдение, включително през нощта, така и като оптика. С високата си резолюция този вид оптика дава ясна картина, а нейният компактен дизайн я прави удобна за пренасяне на дълги разстояния.

Заради вградените инфрачервени прожектори, този вид оптики, могат да се използват не само при приглушена светлина, но и при пълна тъмнина. Друга добра особеност на новите видове оптики и бинокли, е че при наличие на ярка светлина, те се самоизключват автоматично, което е предпазна мярка за тръбата на уреда, както и за очите на наблюдаващия. Към полезните варианти уреди за лов и свободно време, спадат и издръжливите монокуляри, които са от полимерна конструкция, като също са доста компактни и при тях важи правилото за автоматично изключване, както и за възможност за работа в тъмнина. Освен полезни и удобни уреди за наблюдение и измерване на разстояния, можете да изберете и подходящи към тях калъфи и други полезни аксесоари. За максимално удобство и с цел предпазване на уредите от надраскване, могат да се изберат подходящи капачета за лещи, ленти за бинокли и др.

Също така, за зимни условия, вече са достъпни и хитовите топли облекла, които са с вградени нагреватели. Дрехите, работещи на батерии, дават топлина в буквалния смисъл на думата, посредством копче за регулиране на необходимата температура. Най-високата степен е 54º, при която напълно заредената батерия, може да издържи поне 3 часа. Така удоволствието от пребиваването сред природата, дори и в сурови условия, може да бъде придружено с приятна разливаща се топлина от самия екип. Както блузи и елеци, така могат да се изберат и панталони с разположени на различни места нагреватели, като кройката на този вид дрехи е универсална. Освен това към тях, могат да се добавят и стелки с нагряване, както и шапки-яки, които също са снабдени с топли нишки, за да предпазят от изстиване едни от най-уязвимите части на тялото. Да можем да си осигурим приятни часове на открито, без значение дали сме по работа или с цел туризъм, дали сме на колело или се разхождаме из града, е възможност, която не е за пренебрегване. Повече информация дава онлайн магазин zarimex.eu. За различните оптики и бързомерци, както и за видовете бинокли или топло облекло, съществуват редица възможности и подобрения. Изберете сами.

Последни статии