Крепости По света 

Крепостта Плазенбург

В Plassenburg е заобиколен от укрепления на възрожденска хълм замък на Горна Франкония град Kulmbach. Като един от най-впечатляващите и най-големите ренесансови сгради в Германия, че е дълго време като модел в крепостта и днес е символ на града.

В Plassenburg първи път се споменава в 1135 г., когато Граф Бертхолд II. От Андекс, който трябваше да го построен вероятно като “идва де Plassenberch”, наречен. е спорен в областта на изследванията, независимо дали е от определените през 16 век, след като неговия собственик Ханс Коп Koppenhof, бивш Maierhof семейството Гутенберг към предишна система, старата Plassenburg, е действал, за който се твърдеше унищожени 14 век през първото тримесечие , Приблизително 1300 м източно от Plassenburg намира в корпус Бухенвалд прасе от 17-ти век и ловна градина на Markgrafen християнски бъде изтълкувано погрешно отново и отново, като руини от замъци в контекста. На първо място, Plassenburg е ключов подкрепа за meranischen владетели на по-горните Майн и в франкофонския гора.

В Plassenburg е и убежище на художници, които са били допуснати в резултат на изселване или след разделението на Германия, Kulmbach. Например, художник Хайн Kaske на Гданск, Ханс Lewerenz от Берлин и Bauhaus художника Егон Engelien могли да завършат работата си живота. Федералното правителство франконски художници, държани в замъка редовно изложби. Постоянна експозиция на съвременни творби демонстрира многообразието на местната изкуство и включва, например, картината Пепеляна сряда от Ханс Lewerenz, които са живели на Plassenburg от 1948 г. до смъртта си на 2006 година. Днес в замъка, фигура Германския музей Tin, Национален музей Plassenburg са настанени с Army Museum Фридрих Велики и Музея Хохенцолерн в Франкония и ландшафтен музей Горна Главна с експонати на местната история на околното пространство на Kulmbacher. Вътрешният двор на замъка (наречен красив двор) се използва за културни събития. Той установява, целогодишен туристически обиколки на цялото съоръжение.

Последни статии

Leave a Comment