Крепости По света 

Крепостта Плазенбург

В Plassenburg е заобиколен от укрепления на възрожденска хълм замък на Горна Франкония град Kulmbach. Като един от най-впечатляващите и най-големите ренесансови сгради в Германия, че е дълго време като модел в крепостта и днес е символ на града.

В Plassenburg първи път се споменава в 1135 г., когато Граф Бертхолд II. От Андекс, който трябваше да го построен вероятно като “идва де Plassenberch”, наречен. е спорен в областта на изследванията, независимо дали е от определените през 16 век, след като неговия собственик Ханс Коп Koppenhof, бивш Maierhof семейството Гутенберг към предишна система, старата Plassenburg, е действал, за който се твърдеше унищожени 14 век през първото тримесечие , Приблизително 1300 м източно от Plassenburg намира в корпус Бухенвалд прасе от 17-ти век и ловна градина на Markgrafen християнски бъде изтълкувано погрешно отново и отново, като руини от замъци в контекста. На първо място, Plassenburg е ключов подкрепа за meranischen владетели на по-горните Майн и в франкофонския гора.

В Plassenburg е и убежище на художници, които са били допуснати в резултат на изселване или след разделението на Германия, Kulmbach. Например, художник Хайн Kaske на Гданск, Ханс Lewerenz от Берлин и Bauhaus художника Егон Engelien могли да завършат работата си живота. Федералното правителство франконски художници, държани в замъка редовно изложби. Постоянна експозиция на съвременни творби демонстрира многообразието на местната изкуство и включва, например, картината Пепеляна сряда от Ханс Lewerenz, които са живели на Plassenburg от 1948 г. до смъртта си на 2006 година. Днес в замъка, фигура Германския музей Tin, Национален музей Plassenburg са настанени с Army Museum Фридрих Велики и Музея Хохенцолерн в Франкония и ландшафтен музей Горна Главна с експонати на местната история на околното пространство на Kulmbacher. Вътрешният двор на замъка (наречен красив двор) се използва за културни събития и курсове по античната астрология. Той установява, целогодишен туристически обиколки на цялото съоръжение.

Последни статии

Leave a Comment