България Крепости 

Екскурзиите стават все по-предпочитан подарък за имен или рожден ден

През януари, когато именните дни и празничните поводи следват един след друг, често сме изправени пред предизвикателството да изберем наистина оригинален и впечатляващ подарък за своите близки и приятели.

Ако търсите подаръци за мъж и искате да избегнете стандартните ежедневни вещи, които в повечето случаи остават неизползвани, ви препоръчваме да организирате посещение до някое уникално българско място, на което заедно с рожденика да си изкарате незабравимо.

Ето и нашите предложения за екскурзии до малко известни места в България, които си струва да посетите:

Селото на щъркелите

През 2005 г. с. Белозем е обявено за Европейско село на щъркелите. То е уникално с това, че на покрива на училището му са разположени 22 щъркелови гнезда и всяка пролет птиците се връщат в домовете си. Още три гнезда има на камбанарията на църквата “Свети Георги”, а общо в селото гнездата са над четиридесет.

Препоръчваме ви да разгледате парка на щъркелите, който е изграден срещу училището, където ще откриете наблюдателна кула, табла с информация, легенди и гадания, свързани с красивите птици.

Райско пръскало

Ако пък сте любители на скалното катерене, ви препоръчваме да посетите водопада Райското пръскало, който се намира в Стара планина под връх Ботев. Той е известен като най-високият водопад на Балканския полуостров – цели 124.5 метра. Местността и природата там са впечатляващи, а скалите привличат много любители на този вид спорт.

Крепостта Кастра Мартис

Ако ви привличат тайните на миналото, задължително трябва да посетите крепостта Кастра Мартис в град Кула, който се намира на около 200 км от София. Крепостта се издига на височина 16 метра точно в центъра на града и съществува още от римско време. В миналото на нея са били възлагани важни задачи, тъй като се е намирала на главния път от Белград за Видин.

Това бяха нашите Топ три предложения как да изненадате любимия си човек с екскурзия. Независимо коя дестинация изберете обаче бъдете сигурни, че преживяването ще бъде запомнено, особено ако се постараете времето, което прекарате заедно, да бъде наистина приятно.

хотел мениджмънт

Последни статии