България Любопитно 

Умни хотели: Какво да очакваме от бъдещето на хотелиерството

 

Макар и във време на безпрецедентна криза, ставаме свидетели на нови брандове хотели или на разширяване на стари такива, информира туристическата платформа Luxury Discounts. И ако всеки един има своя концепция и визия, която следва, общото, което ги обединява е гостоприемството. А един от начините да направят това е да предложат персонализиран съвременен комфорт чрез технологиите . „Умните хотели“ се опират на концепцията на свързаността във всички ежедневните действия. Те предоставят на гостите си новаторски подход, основан първо на технологията, който адресира начина, по който живеят днес, и техните високи цифрови очаквания.

Съвременните тенденции в хотелиерството далеч надхвърлят безплатния wi-fi и USB зарядни устройства в стената. Сега много гости очакват всичко да бъде автоматизирано и контролирано от смартфон. Интелигентните хотелски тенденции включват гласово активирани контроли като Alexa и Google Home на Amazon. Гостите могат да легнат и да поръчат рум сервиз, да направят резервации или да намалят осветлението чрез гласови команди. За много гости гласовото активиране е продължение на вече създаден навик.  

Умните хотели спестяват време. Гостите вече не трябва да минават на рецепция, защото могат да се чекират и да напуснат директно от телефоните си. Те могат да използват телефоните си като ключ от стаята. И всичко това без никакво човешко взаимодействие. Те също така спестяват енергия. Например гостите могат да контролират стайната температура чрез мобилно приложение, да изключват климатика, когато напуснат, и да го включат отново, преди да се върнат в стаята.

Други тенденции са роботизираното обслужване по стаите и интерактивните карти, така че да може посетителите да могат да разгледат и резервира маршрути директно от телефона си.

Умните хотели изглежда ще бъдат не лукс, а необходимост, за да отговорят на навиците на своите гости. И ако доскоро звучеше като филм за бъдещето, днес робот „портиер“, интелигентни кабинки за самонастаняване, смарт матраци за по – спокоен сън или дезинфекцираща машина, ще бъдат стандарт.

Защото клиентът го изисква.

 

Последни статии